Over mij

Mijn naam is Elsz de Roos, ik ben in 1961 geboren in Brabant waar ik opgroeide. Ik ben volwassen geworden in Nijmegen en woon nu, samen met mijn man, in Deventer.

In recente en verre verleden heb ik in verschillende functies gewerkt met daklozen, doofblinden, mensen met een verstandelijke of fysieke beperking, tbs'ers en mensen met aids. Ik was barkeeper, uitvaartbegeleider en freelance tekstschrijver. In al die functies ontmoette ik mensen die graag hun verhaal vertelden. Vaak waren dit mensen die worstelden met hun leven of met de eindigheid ervan. Ik leerde hoe fijn het is als je echt tijd en aandacht hebt; de moeilijke stiltes niet doorbreekt en niet meteen met een oplossing of antwoord komt. Het werken met mensen heeft mij veel geleerd over het belang van echt contact, over mezelf en onze samenleving.

Over het prachtwoord Zielsveel heb ik al iets gezegd. Nu over de ziel. Vanuit onze ziel zijn we met elkaar verbonden. Vanuit die verbondenheid zijn we verantwoordelijk voor elkaar en voor de wereld om ons heen. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat er meer is dan de tastbare werkelijkheid, is mijn levensvisie eerder filosofisch dan religieus. Zoals mijn gedichten eigenlijk nooit af zijn, is ook mijn visie op het leven voortdurend in ontwikkeling. Verschillende filosofen, mystici en auteurs, onder wie Thomas Moore, Emmanuel Levinas, Etty Hillesum en Nelson Mandela houden mijn denken en levensbeschouwing in beweging. Ik probeer mijn steentje bij te dragen, vrij van dogma's en voortdurend op mijn hoede voor vooroordelen. Deze site is mijn manier om iets van me te laten horen.

 

 

Elsz de Roos
Foto: Studio 38C