Rouwen met lvb

Er is iemand overleden die belangrijk voor je is. Iemand waar je van houdt en die je eigenlijk niet wil missen. In de eerste dagen na het overlijden draaide alles om het verdriet en het regelen van de uitvaart. Tijdens de begrafenis of crematie heb je samen met familie en vrienden afscheid genomen en elkaar getroost.

Nu is de uitvaart voorbij. Iedereen probeert de draad weer op te pakken, jij ook. Het leven gaat door terwijl die ene belangrijke persoon er niet meer is. Dat kan moeilijk en verwarrend zijn. Misschien ben je verdrietig of boos. Misschien slaap je slecht of heb je nergens meer zin in. Het is soms heel lastig om al die gevoelens te begrijpen. Er over praten is misschien moeilijk, maar wel belangrijk.

Als de mensen om je heen zelf ook aan het rouwen zijn, hebben ze niet altijd tijd en aandacht voor je. Zij hebben hun eigen verdriet.

Daarom kan het goed zijn om je hart te luchten en je verdriet met iemand anders te delen. Iemand die niet aan het rouwen is, maar er wel veel over weet. En iemand die begrijpt wat het betekent dat je een verstandelijke beperking hebt.

Ik heb vaker mensen met een beperking geholpen met hun rouwproces. Als je niet van lange gesprekken houdt, bedenken we iets anders. Daarover vertel ik je graag meer.

Je bent van harte welkom.

 

Neem vrijblijvend contact op.

Hier vind je mijn tarieven.